10. januarja, 2020

VINO SLOVENIJA 2019 in ZAJC – najvišje nagrajena dolenjska vinska klet

Iz kleti Zajc se ponovno javljamo z uspehom najvišje nagrajene dolenjske kleti, na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona 2019

VINO SLOVENIJA 2019 in ZAJC – najvišje nagrajena dolenjska vinska klet

Iz kleti Zajc se ponovno javljamo z uspehom najvišje nagrajene dolenjske kleti, na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona 2019, in sicer z osvojenimi 2 Velikimi zlatimi medaljami (za Ledeni Zajc in Suhi jagodni izbor laški rizling), 1 Zlato medaljo in 10 Srebrnimi medaljami.

Zajc je edini pridelovalec, ki je oddal na ocenjevanje avtohtono sorto Žametno črnino in zanjo prejel srebro. V kategoriji frankinj rednih trgatev smo med dolenjskimi frankinjami letnika 2018 osvojili najvišjo oceno, kakor tudi sladki Rumeni muškat je ponovno prijetno presenetil ocenjevalno komisijo. S srebrnimi medaljami za penine Zajc smo se dobro pozicionirali med ostale že priznane peničarje. S prvim in edinim BIO Cvičkom PTP na svetu že tretje leto zapovrstjo osvajamo medalje na ocenjevanju BIO VINO, v letošnjem smo prejeli srebro. Ne le BIO CVIČEK, tudi z zlatim Cvičkom PTP redne trgatve smo se zavihteli v vrh ocenjenih Cvičkov PTP.

Le nekaj razlogov, na katere je vredno nazdraviti, kaj ne.

Preberite tudi