Modri Zajc

Polnitev: 0,75 L

Letnik: 2017

Je vino avtohtone Modre frankinje. Modri Zajc je vino iz prezorjenega grozdja le iz domačih vinogradov. Modra frankinja je vino prihodnosti in ima izmed vseh vin dokazano najvišjo stopnjo resveratrola - visoko spoštovane zdravilne učinkovine.


Prepoznavna barva in okus
Ponaša se z globoko rubinasto barvo z nekaj vijola odtenki. Zaznati je dozorevanje, podrast, gobe in zrele temno rdeče sadeže, lahkotne lesene note in kanček pikantnosti. V ustih je suho, kisline so zmerne, je uravnoteženo, tanini omehčani, karakter je podoben cvetici, z dosti črnih not. Z leti pridobiva značilne zorilne arome.

Blagodejni vplivi na počutje
Modro frankinjo odlikuje visoka vsebnost resveratrola, antioksidanta, ki blagodejno vpliva na naše zdravje in počutje.

Zanima me Zabeležka okušanja
Modri Zajc

Poreklo

Bizeljsko - Sremič

Temperatura za serviranje

18 - 20°C

Letnik

2017

Klasifikacija

Rdeče vino

Sladkorna stopnja

suho

Alkohol

11,5 vol. %

Sorte

Modra frankinja

Zabeležka okušanja

Vino je globlje rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Zaznati je podrast, gobe in zrele temno rdeče sadeže. Strastno se mu podajo divjačina, jedi iz gobami, suhomesnate jedi in siri.

Polnitev

Polnitev: 0,75 L

Gostota sajenja

4.500 trt/ha

Klima

Kontinentalno podnebje

Letna proizvodnja

5.300 buteljk/ leto

Linija

Zajc

Način vzgoje

Nižja šparonska

Ostanek sladkorja

1,8 g/l

Potencial zorenja

Z leti pridobiva, najboljši je v obdobju 6-10 let od trgatve.

Skupne kisline

5,7 g/l

Stekleničenje

Tik pred prodajo.

Teren

Južna in jugozahodna lega

Tip

Kakovostno vino ZGP

Tip zemlje

Lapor in peščenjak z apnenčastim vezivom.

Trgatev

Vrhunska trgatev, s kratkim časom dostave grozdja iz vinograda do začetka maceracije. Grozdje negujemo naravi prijazno, je strogo odbrano in je potrgano izključno ročno.

Vinifikacija

Maceracija poteka v visoki jekleni cisterni, kjer s stalnim počasnim mešanjem vzdržujemo kontakt med grozdnim moštom in grozdno kožico. Fermentacijo pričnejo avtohtone kvasovke. Maceracija traja 10 dni.

Zorenje

Po končani fermentaciji se vino bogati 6 mesecev v lesenem sodu, nato zori v jeklenih cisternah do stekleničenja.


Kulinarični namig

Kulinarični namig

Strastno se mu podajo jedi iz govedine, divjačine, jedi z gobami in siri.

Druga vina iz kategorije